• Home
  • |
  • Blog
  • |
  • De Magie van een Sister Circle.

december 17, 2020

Je ziet ze op steeds meer plekken ontstaan Sister Circles (of Vrouwencirkels), maar wat zijn het nu eigenlijk? En wat gebeurt hier allemaal? Voor mij is het al jaren een superbelangrijk onderdeel van mijn leven. Soms is het gewoon heel fijn om jezelf te verbinden met anderen die je begrijpen, jezelf kunnen delen, er voor elkaar te zijn.    

Sisterhood is Essentieel voor Iedere Vrouw!

Om je volledig jezelf te kunnen voelen, heeft iedere vrouw sisterhood nodig. Diepe verbinding voelen met andere vrouwen, je gesteund en gehoord voelen en in alle veiligheid jezelf kunnen delen. Door de eeuwen heen zijn vrouwen altijd al in cirkels bij elkaar gekomen, om verhalen te delen en rituelen uit te voeren. Het is een krachtige traditie, die lange tijd wat op de achtergrond geraakt is, maar nu gelukkig weer steeds meer terug begint te komen.

De Kracht van Delen

Brené Brown schreef er een mooi en inspirerend boek over, De kracht van kwetsbaarheid (aanrader!). Pas als we eerlijk delen wat er in ons omgaat, hoe kwetsbaar dit ook voelt, kunnen we ons er vrij van gaan voelen. De ruimte die we hiermee creëren zorgt voor zoveel extra energie en kracht in ons, omdat we eindelijk kunnen stoppen met het continue managen en wegduwen van onze gedachten en emoties.

Maar natuurlijk delen we onze diepste gedachten en emoties niet zomaar met iedereen. We hebben hier een gevoel van veiligheid, verbinding en vertrouwen voor nodig. En dit is dus precies waar een Sister cirle voor bedoeld is! Om meer te lezen over mijn persoonlijke ontwikkelingsreis met de kwetsbaarheid (helaas niet altijd zo makkelijk als het klinkt..) lees hier mijn blog De Kracht van Kwetsbaarheid

Intentie maakt het verschil

Het grote verschil tussen gezellig samenkomen met je vriendinnen en een Sister circle zit vooral in de intentie en de setting. In een Sister circle kom je bij elkaar met een duidelijke intentie. De intentie kan per cirkel verschillen, maar door het hebben van een intentie wordt er meteen meer echtheid gecreëerd. We weten waarvoor we samen komen daarmee creëren we een space met veel potentie voor diepgang en transformatie.

Ook de setting is belangrijk. Dus duidelijke afspraken over hoe de indeling van het samenkomen eruitziet, hoe communiceren we met elkaar, veiligheid en privacy, de ruimte waarin we samenkomen. Alles waar vooraf aandacht ingaat zorgt voor een rustiger verloop en meer ruimte voor het proces wat er onderling ontstaat. 

Een begeleide Sister Circle of niet?

Sommige cirkels hebben een leider en andere zijn met enkel deelnemers. Beide kunnen fijn zijn, want het gaat uiteindelijk om wat er uit de groep komt. Als er geen leider is, is het wel belangrijk dat er onderling duidelijke afspraken gemaakt worden over tijdsverdeling, het geven / ontvangen van feedback etc. Het voordeel van een Sister circle met begeleiding is dat het soms makkelijker is om dieper te gaan, omdat een ervaren facilitator verdiepende vragen kan stellen en feedback kan geven die je verder kunnen helpen in je proces en ook zorgt voor structuur.

Waarom ik niet meer zonder Sister circle wil!

Sisterhood is voor mij op een diep level kunnen verbinden met andere vrouwen. Er voor elkaar zijn. Erop kunnen vertrouwen dat je eerlijk bent naar elkaar, ook als dat niet de makkelijkste weg is. Samen kunnen groeien. Herkenning vinden in de uitdagingen en het plezier dat jouw sisters meemaken en de verbinding die hierdoor ontstaat.

Ik kan mezelf geen leven meer voorstellen zonder Sister circle. Ik vind het zo fijn om met regelmaat met mijn sisters samen te komen. Ik voel me steeds dieper verbonden met ze en weet dat ik altijd met alles terecht kan bij ze. Als er dingen gebeuren in mijn leven, mijn relatie, dan weet ik altijd wanneer mijn volgende cirkel is en het geeft me rust om te weten dat ik dan de ruimte ga hebben om te delen en wellicht ook advies te krijgen. Dus ja, voor mij is een Sister circle magisch en ik ben dagelijks dankbaar voor mijn sisters.

Deelnemen aan een Sister circle

Zoals de quote hier beschrijft, als je een Sister circle hebt, voel je gezegend. Als je er nog geen hebt, zoek er eentje, er is allerlei aanbod. Voel vooral goed in of de cirkel voor je klopt qua opzet en intentie. Alternatief kun je ook deelnemen aan een training waar het sharing element ook aan bod komt, zoals onze Vrouwen Jaar Training. Wees welkom! 

Related Posts

Durf te Stralen, de Wereld heeft JOU nodig.

Durf te Stralen, de Wereld heeft JOU nodig.

10 Tips om vanuit je Hart te Leven ❤️

10 Tips om vanuit je Hart te Leven ❤️

De Kracht van Kwetsbaarheid.

De Kracht van Kwetsbaarheid.

Zelfkritiek werk niet. Zelfcompassie wel!

Zelfkritiek werk niet. Zelfcompassie wel!
>