september 8, 2020

Wil jij ook zo graag die bewuste man? Die man waar je diepe gesprekken mee kunt voeren over werkelijk alles. Die man die je echt begrijpt en waar je intense connectie mee ervaart. Die man waar je samen mee kunt groeien en jou opent zoals je nog nooit geopend bent. Die man die echt aanwezig is bij je en ruimte heeft voor jouw emotionele bewegingen. Lees dan vooral verder, maar ben gewaarschuwd, je vindt het misschien niet leuk wat je tegenkomt…

You can’t always get what you want…

En waarschijnlijk kun je de rest wel meezingen; ‘But if you try sometimes, well, you might find, you get what you need’. Juist ja, een Rolling Stones quote. Want dit is zo waar. Het universum geeft je altijd wat je nodig hebt, al kunnen we dat niet altijd zien op het moment zelf. Liever willen we krijgen wat we willen, nu meteen. Maar omdat we nu eenmaal hier zijn om te groeien en te leren, is dat niet altijd het beste voor ons. Meestal lukt het achteraf wat beter, om te zien waar gebeurtenissen goed voor waren. Maar goed, terug naar het onderwerp. Want wat heeft dit nu te maken met het krijgen van je bewuste man? Alles…

Verantwoordelijkheid nemen

We willen deze bewuste man, maar heb je jouw eigen werk eigenlijk al echt gedaan? Is die bewuste man ook echt wat je nu nodig hebt? En als je die perfecte bewuste man nu zou tegenkomen, ben jij er dan wel klaar voor? Dat is namelijk wel nodig om die bewuste relatie te kunnen hebben.  

En dan heb ik het niet over wekelijks yogalessen volgen en af en toe en ritueel doen met volle maan. Maar dan heb ik het over het aankijken van alle donkere, verstopte en negatieve kanten in jou. En ze niet alleen aankijken, maar er ook volledige verantwoordelijkheid voor nemen. Je schaduwkanten naar het licht brengen.

Want deze kanten zitten allemaal in je.

  • Het afhankelijke kleine meisje dat continue behoefte heeft aan bevestiging van de ander dat ze goed genoeg is
  • De manipulatieve bitch die altijd haar zin wil krijgen
  • De controlerende moeder die haar geliefde als een klein jongetje behandelt in plaats van als een man
  • De prostituee die zichzelf verkoopt om te krijgen wat ze wil

Ja, dat is even slikken misschien. Maar als je eerlijk naar jezelf kijkt weet je dat het waar is. En kun je er misschien nog wel een paar aan het rijtje toevoegen…

Wat nu?

Dit betekent niet dat er iets mis met je is. Of dat je deze delen niet in je mag hebben. We hebben ze allemaal in ons, al manifesteren ze op verschillende manieren. Wat belangrijk is, is dat je jouw bewustzijnswerk / schaduwwerk doet. Dat je leert herkennen wanneer er delen van jezelf aan actief zijn die vanuit oude pijn komen en niet liefdevol zijn voor de ander. Herkennen én verantwoordelijkheid nemen. Verantwoordelijkheid nemen doe je door eerlijk delen wat er in je omgaat en wat je diepere beweegredenen zijn. Jezelf in al je kwetsbaarheid laten zien aan de ander. En sorry te zeggen als je weet dat het niet klopt wat je gedaan of gezegd hebt. Vanuit deze plek kun je ook vragen om wat je echt nodig hebt en kan je partner je ook horen. 

Zo merk ik iedere keer opnieuw dat als ik mezelf helemaal durf te openen, door alle opgebouwde beschermende structuren heen breek en vanuit hier met mijn lief deel, hij me ook echt kan horen en er ook altijd voor me wil zijn. Maar zodra ik iets voor elkaar probeer te krijgen vanuit mijn schaduwkanten, dan vergeet het maar. Hij weet het, hij voelt het. En meestal creëer ik daarmee het tegenovergestelde effect van wat ik eigenlijk wil ;-). Een bewuste man laat zich niet manipuleren en controleren en dat is maar goed ook. 

Zorg dat je klaar bent

Je zult altijd de man aantrekken die net zo bewust is en klaar om te openen in liefde als jij. Dit kan een nieuwe man zijn die nog in je leven moet komen of je kunt het werk samen doen met de partner die je nu hebt en samen groeien naar waar je wilt zijn.

Wat zeker is, is dat je jouw eigen werk moet doen, daar ontkom je niet aan.

Je kunt coaching of therapie nemen om je hierbij te ondersteunen, of je doet het alleen. Maar hoe dan ook, zorg dat je klaar bent om de ultieme relatie aan te trekken met die bewuste man die je wilt!  

Related Posts

Durf te Stralen, de Wereld heeft JOU nodig.

Durf te Stralen, de Wereld heeft JOU nodig.

10 Tips om vanuit je Hart te Leven ❤️

10 Tips om vanuit je Hart te Leven ❤️

De Kracht van Kwetsbaarheid.

De Kracht van Kwetsbaarheid.

De Magie van een Sister Circle.

De Magie van een Sister Circle.
>