• Home
  • |
  • Blog
  • |
  • Durf te Stralen, de Wereld heeft JOU nodig.

Ik heb al jaren een absoluut favoriete quote, die me iedere keer opnieuw raakt als ik ‘m lees. Een quote die deze waarheid – durf te stralen want de wereld heeft jou nodig – precies weergeeft. De quote is van Marianne Williamson en komt uit het boek ‘A Return to Love: Reflections on a Course in Miracles.’

Meest favoriete quote ever!

~Our deepest fear is not that we are inadequate. Our deepest fear is that we are powerful beyond measure. It is our light, not our darkness that most frightens us. We ask ourselves, ‘Who am I to be brilliant, gorgeous, talented, fabulous?’ Actually, who are you not to be? You are a child of God. Your playing small does not serve the world. There is nothing enlightened about shrinking so that other people won’t feel insecure around you. We are all meant to shine, as children do. We were born to make manifest the glory of God that is within us. It’s not just in some of us; it’s in everyone. And as we let our own light shine, we unconsciously give other people permission to do the same. As we are liberated from our own fear, our presence automatically liberates others.~ Marianne Williamson

Wow, hoe mooi is dit?! De woorden komen bij mij iedere keer recht in mijn hart binnen. Ik kan in mijn diepste kern voelen hoe waar dit is.

God? Daar heb ik niks mee..

Misschien heb je een reactie als je de quote leest omdat er over God gesproken wordt en je een bepaalde (negatieve) betekenis hebt gegeven aan het woord God. Maar je kunt ‘God’ vervangen door ‘Universum’ of ‘Universele Energie’ als dat beter voor je voelt. Waar het om gaat is dat je de boodschap kunt horen.

Je bent niet te veel

Marianne zegt het zo mooi; ‘Your playing small doesn’t serve the world. There is nothing enlightened about shrinking so that other people won’t feel insecure around you’. Het zit zo in ons, om onszelf in te houden. We zijn bang om te veel te zijn, om niet gewenst te zijn, om het verkeerd te doen voor anderen. En we gebruiken deze angst om onszelf tegen te houden, niet het leven te leiden waarvoor we echt hier zijn. Want wat zou er gebeuren als je jezelf helemaal laat zien? Word je dan nog wel geaccepteerd door anderen? En wat als je faalt?

Je bent gemaakt om te stralen

Maar je bent hier gekomen met jouw eigen unieke kwaliteiten, jouw passie om met de wereld te delen. Je bent gemaakt om te stralen en anderen te inspireren. Want wat je angst gedachtes je ook willen laten geloven, de wereld zit op jou te wachten. Sterker nog, de wereld heeft jou nodig. Er is een grote behoefte in de wereld aan mensen die vanuit liefde gaan leven in plaats van vanuit angst. Waarschijnlijk op dit moment wel meer dan ooit, met de grote collectieve verschuivingen die er gaande zijn.

Ik heb zelf behoorlijk wat moeten overwinnen, voordat ik mezelf écht durfde te laten zien. Er was altijd wel een reden om mezelf tegen te houden. En ik was heel goed in mezelf laten geloven dat het waar was, dat nu nog niet het moment was, dat ik later wel zou gaan doen waarvoor ik echt hier was. Allemaal twijfels gestuurd door onzekerheid, de angst om niet goed genoeg te zijn. Wat mij enorm heeft geholpen om te stoppen met luisteren naar deze angsten is het leren uitspreken van mijn diepste gedachtes en gevoelens, mezelf helemaal kwetsbaar laten zien aan anderen die ik vertrouw. Sisters die me echt kunnen horen en het beste met me voor hebben. Daarom zijn deze sharing circles ook zo’n essentieel onderdeel van mijn vrouwen jaartraining. Hier kunnen we op een veilige en liefdevolle manier oefenen met echt onszelf zijn, fouten maken en van elkaar leren. De connectie en groei die hierdoor ontstaat is zo ontzettend mooi.

Het Hogere Doel

‘And as we let our own light shine, we unconsciously give other people permission to do the same. As we are liberated from our own fear, our presence automatically liberates others.’ Het omgekeerde dus van wat onze angst gedachtes ons willen laten geloven. Je hoeft niet jezelf kleiner te maken dan je bent om ‘erbij te horen’. Als jij vanuit liefde gaat stralen inspireer je hier anderen mee om hetzelfde te doen. Want iedereen heeft het in zich. En iedereen houdt zichzelf tegen met dezelfde op angst gebaseerde gedachtes. Als jij gaat laten zien wat er mogelijk is, maak je het hiermee ook mogelijk voor anderen.

In mijn eigen ervaring is dit een hele belangrijke inspiratie voor verandering. Wanneer we enkel voor onszelf willen veranderen, blijft het ego gestuurd en blijft het daardoor makkelijk om terug te vallen in oude gedrags- en gedachtenpatronen. Maar als we onszelf willen veranderen voor de wereld om ons heen, om een bedrage te leveren aan het maken van een mooiere en liefdevollere wereld, dan wordt dat ego stemmetje ineens een stuk kleiner en makkelijker te negeren. En wordt het steeds natuurlijker om te focussen op wat je echt bent, liefde!

~Success means we go to sleep at night knowing that our talents and abilities were used in a way that served others.~ Marianne Williamson

Related Posts

10 Tips om vanuit je Hart te Leven ❤️

10 Tips om vanuit je Hart te Leven ❤️

De Kracht van Kwetsbaarheid.

De Kracht van Kwetsbaarheid.

De Magie van een Sister Circle.

De Magie van een Sister Circle.

Zelfkritiek werk niet. Zelfcompassie wel!

Zelfkritiek werk niet. Zelfcompassie wel!
>